måndag 18 oktober 2010

ullared

har vi varit i.. En liten shopping-semester hann vi med.
Det blev en lång och ganska kämpig resa ner, 58 mil bort. Vi kom iväg sent.vid halv sju - så vi kom inte fram förrän halv tre på natten. Då stannade vi på en ställplats och försökte somna....med gasolvärme.........läskigt!
Men det gick!
Upp klockan sju och incheckning på campingen och sedan lite frukost i magen innan vi begav oss till Gekås.
KÖ! på en fredag morgon!!! Har inte varit med om det förr!
Klockan tio var det sjukt mycket folk - för att vara fredag.
Men vi höll ut. Tog en paus mitt på dagen för att lassa av lite på campingen och sedan blev det handla av igen. K och jag höll ut till 20:00. Bra jobbat, onda fötter och skrikande plånka.

Lördag morgon...frost....kallt som S*****. K hade inte gått upp så vi kom iväg lite sent... Köade in, gick relativt fort. Handlade till tio ungefär, sedan gick det inte att gå där inne mer. Det var så trångt att man fick köa in i gångarna. Kundvagnar överallt och folk envisades med att ta med sig vagnen överallt. Det gick ju inte ens att gå utan vagn!
JAG gav upp!!!! VA???
En god lunch i solskenet muntrade upp lite...speciellt när man såg köerna! Folk är som galna! Hur kan man stå i en kö som är flera kilometer lång när klockan är halv tre på en lördag eftermiddag? Är man ens säker på att komma in innan de stänger? Tur man hade stämpel.....ifall man hade velat glida förbi kön och in igen......

Tog lite andra affärer utanför och började känna att...näe....orkar inte mer..... har jag blivit gammal?
Blev dock upphämtad av husbilen så fötterna behövde inte vandra vägen till campingen. Vi kom iväg vid halv fem på eftermiddagen och orkade ta oss till Jönköping innan vi gav upp.

Campingens reception var stängd, det gick inte att ta sig fram på jourtelefonen. Så kompisen K och min man K kom på en genial idé! Vi kör in och kopplar in elsladden och sedan frågar vi på morgonen.....hmmmm
Ja, vad gör man inte för lite middag och lugn sömn?
Trevligt att laga mat i minusgrader utomhus...? Men har man en man som fått en Muurikka i födelsedagspresent, så blir det både tacos och köttwok utomhus. Tur att vi fick äta inomhus i alla fall. Lite vin och trevligt sällskap gör ju inte saken sämre precis! :)
Sedan orkade vi vara vakna en stund till, innan vi la oss....................och sov..till nio.
Det verkade vara en trevlig camping, så den fick 3 stjärnor av oss. Kan tänkas att man besöker den igen - lite längre.
Lång väg var det kvar.....hemma vid fyra på söndagen.
Kul var det! Det kan vi göra om och gärna förlänga ledigheten lite...... Det kan man ju, när man jobbar med semestertjänst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar