lördag 21 maj 2011

Nykvarn

har vi gästat.
Babynappade en liten kärleksfrukt, tillika barnbarn och tog bobilen på långresa till Mariefred och Nykvarn. Vi bodde på en fin camping (Mariefreds camping) och hade en lugn kväll. Det gick jättebra att sova med gullungen uppe i alkoven. Vi hade en mysig liten koja där.
På lördagen gästade vi Lådbilslandet i Nykvarn efter middagsluren.
Det är otroligt vad mycket en tvååring kan!
Han kan ratta en stor lastbil med en grävmaskin på släp, köra en hel buss, väja för andra fordon på vägen, HÅLLA sig på vägen! köra över broar, runt i rondeller och till och med köra om!
Men det roligaste var ändå att köra griståget. Jag förstod inte att barnen själva skulle köra tåget, men så var det. Det tog Mio ett par sekunder att förstå hur man fick fart på det, det var svårare att få honom att förstå att han skulle släppa på passagerare varje varv (och byta lokförare ibland...)
Sedan fanns det en jättestor lekplats, med karusell, hoppborg, äventyrsbana (som var för större barn, vilket inte Mio gick med på, så med lite assistans klarade han också alla hindren.)
Det står i inträdet att landet är för barn mellan 2-10 år. Jag tror att 3-7 är lagom, annars blir bilarna för små. En tvååring klarar det bra, men behöver vara utrustat med lite längre tålamod, så att man förstår att man inte kan byta bil efter 3 minuter eller det läskigaste av allt: byta figur i karusellen!
Nu är vi ändå på väg hem. Hem för att grilla kyckling, lämna tillbaka en gullunge där han hör hemma och göra i ordning smörgåstårta till morgondagens konfirmation. Den första och enda ungen i min barnaskara som tar ett sådan steg. Det är kul!






1 kommentar:

  1. Lådbilslandet är great! Felicia har åkt några år nu och förra året åkte vi med killarna. Svante tyckte dock att det var för svårt, men Loke älskade traktorerna (förstås!). Ett besök i sommar är givet :)

    SvaraRadera