fredag 11 februari 2011

Floating och massage

fick jag i födelsedagspresent. Var lite nervös innan eftersom jag kan få lite klaustrofobi i t ex hissar. Jag går hellre i trapporna...
Vad är floating?
Tekniken går ut på att minimera sinnesintrycken. Hjärnan behöver inte bearbeta gravitationens påverkan, behöver inte heller sköta balansen eller registrera yttre stimulti. Denna unika situation kallas i forskarkretsar "Automatic relaxation response". Det betyder att hjärnan automatiskt tar chansen att reparera, bygga upp och fylla på. Hjärnan öppnar helt enkelt sitt apotek. FloatingREST är med andra ord ett sätt att hjälpa kroppen att hjälpa sig själv. (från Tierps massage och floatings hemsida)
Ja, hur var det då?

Pirrigt att krypa ner i tanken. Hade lampan på och andades ganska snabbt men jag vågade i alla fall stänga alla luckor. Låg där och andades en stund innan jag vågade släcka lampan.
Snacka om becksvart! Det var ingen skillnad om man blundade eller tittade.
Har heller aldrig haft öronproppar i - så bara det var en upplevelse. Snacka om att mista all kontroll!!
Låg där och flöt och  efter en stund så kändes det inte att man låg i vatten utan det kändes som man flöt omkring i ingenting.
Då vaknade min vänstra hjärnhalva som var tvungen att kolla läget genom att röra lite på kroppen. Det var så märkligt: det kändes fortfarande inte som om jag flöt i vatten utan jag rörde på mig i "ingenting".
Var det så i mammas mage?
I alla fall så var det skönt och rofullt att umgås med sig själv. Det enda som hördes var pulsen som slog och andetagen som fyllde och tömde lungorna.
Plötsligt lät det som om någon knackade i ett annat rum långt borta, det knackade igen. Jag öppnade ögonen och såg att lampan hade tänts utanför tanken och förstod att min tid var ute. Redan???
Jo men visst, en timme går fort när man är i trevligt sällskap!
Efter duschen så var det dags för en halvtimmes massage. Micke han kunde massera! Det var så skönt att jag rös. Det kändes som om han nådde varje liten knuta, men ändå sa han efteråt att han inte fick loss det hårda.
Som bonus fick jag en massa tips på resvägar när vi ska till Europa.
Slutligen:
rekommenderar jag floating och massage varmt. Det måste vara bästa medicinen mot nedstämdhet och stress. En medicin i min smak!

Efteråt?
Ja, jag känner mig lugn men lite darrig....matdags kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar