söndag 19 september 2010

val

Valdag i dag. Snart är det dags att rösta. Få se vad det blir denna gång. Jag tycker inte att det skiljer så mycket mellan de olika partierna. Känns nästan som om de inte törs sticka ut längre. Tur att blocken i alla fall har en sak gemensamt att inte samarbeta med SD.
Med allt som hänt de senaste åren så skulle jag direkt rösta på det parti som lovar bättre utslussning från olika instanser. Ja, jag menar att om du varit på behandlingshem eller fängelse så borde du få hjälp med utslussning, så att du inte direkt fortsätter med det du höll på med innan du fick hjälp, eller straff för den delen. Vad hjälper det att sitta av sitt straff eller gå igenom en behandling om du ändå bara kastas ut på gatan och inte har någon vettig sysselsättning eller ens ett boende? Vad tror man kommer att hända? Den lilla människan bor på gatan, hos kompisar (som förmodligen fortfarande har problem med droger eller kriminalitet) Tror man verkligen att den lilla människan ska stå emot allt detta utan ett skyddsnät?
Sedan tycker man att de kostar samhället oerhört mycket pengar. Så klart! Det kanske gick att spara lite om man hade en bättre utslussning? att den lilla människan fick hjälp med boende och sysselsättning (lärlingsplats kanske) och en mentor som stöttar upp och har en uppföljning.
Dagen samhälle: Den lilla människan släpps ut - mitt i gatan, ev med ett litet matbidrag på fickan, inget att göra och ingenstans att bo............bra...eller? Sedan går det ett par månader och den lilla människan är tillbaka på ruta ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar